Ponad 1740 sposobów na piękno - sprawdź je wszystkie!

Menu

OPIS PRODUKTU:

Olej monoi wywodzi się z rejonów wysp Tahiti  (wyspa Polinezji Francuskiej). Produkowany jest ręcznie od zamierzchłych czasów przez ludy Polinezji, według ściśle określonej procedury.

Olej monoi powstaje w procesie maceracji świeżych kwiatów gardenii (Gardenia Tahitensis) w tłoczonym na zimno oleju kokosowym. Kwiaty te są zbierane ręcznie rankiem, jeszcze przed pełnym rozkwitem, a następnie zanurzane we wcześniej przygotowanym oleju kokosowym.

Olej powstaje w procesie maceracji świeżych kwiatów gardenii (Gardenia Tahitensis) w tłoczonym na zimno oleju kokosowym.  Kwiaty te są zbierane ręcznie rankiem, jeszcze przed pełnym rozkwitem, a następnie zanurzane we wcześniej przygotowanym oleju kokosowym. Na każdy litr oleju kokosowego przypada 15 kwiatów gardenii. Najcenniejsze składniki aktywne oraz zapach kwiatów Gardenii uwalniane są powoli w procesie maceracji do bazowego oleju kokosowego.

Mieszkańcom Polinezji olej monoi towarzyszył od zawsze, matki zaraz po urodzeniu nacierały nim ciała dzieci, chroniąc ich delikatną skórę przed słońcem i wiatrem. Ze względu na swoje nawilżające, łagodzące i ochronne działanie – olej monoi był wykorzystywany do pielęgnacji skóry i włosów. Legendy głoszą, że Polinezyjki zawdzięczały swe gęste, długie i zdrowe włosy oraz gładką cerę właśnie olejowi monoi.

Unikalne właściwości oleju MONOI zostały udowodnione także badaniami naukowymi.

STOSOWANIE:

Olej monoi zaleca się stosować bezpośrednio na twarz, ciało i włosy.

SKŁADNIKI AKTYWNE:

Olej monoi ze względu na swoje dobroczynne właściwości na ma szereg zastosowań w kosmetyce:

  • może być stosowany, jako krem do twarzy. Dzięki zawartości witaminy E ma właściwości antyoksydacyjne, a ponadto nawilża, uelastycznia i wygładza skórę
  • jako balsam do ciała oraz do  masażu. Przy stosowaniu, jako balsam wystarczy wetrzeć olej monoi w wilgotną skórę po kąpieli. Skóra po nim jest doskonale nawilżona i aksamitnie gładka oraz posiada subtelny zapach
  • działa regenerująco na włosy suche i zniszczone  za sprawą kwasu laurynowego zawartego w bazowym oleju kokosowym, który wykazuje wysokie powinowactwo do włókna włosa. Wystarczy wetrzeć olej monoi we włosy i pozostawić na ok. 2 godziny a następnie umyć szamponem
  • kwiat gardenii ma właściwości oczyszczające, łagodzące i przeciwzapalne
  • olej zabezpiecza skórę przed szkodliwym działaniem słońca, wiatru i wody

INCI:

Cocos Nucifera Oil, Gardenia Tahitensis, Flower Extract, Parfum

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej Monoi z kwiatów gardenii olej kokosowy – Bioetiq 50ml”

 

Dostawa GRATIS dla zamówień od 199 zł - kup produkty za 199 zł lub więcej i wybierz darmową dostawę kurierem DPD lub Poczty Polskiej.

13,90 zł - Kurier DPD (przedpłata)
CZAS DOSTAWY 1-2 DNI ROBOCZE (od momentu nadania paczki)
Dla zamówień od 199 zł* dostawa GRATIS.


18,90 zł - Kurier DPD pobranie (płatność gotówką kurierowi)
CZAS DOSTAWY 1-2 DNI ROBOCZE (od momentu nadania paczki)
Dla zamówień od 199 zł* dostawa GRATIS.


9,90 zł - InPost Paczkomaty (przedpłata)
CZAS DOSTAWY 2 DNI ROBOCZE (od momentu nadania paczki)
Dla zamówień od 199 zł* dostawa GRATIS.




Czas kompletacji zamówienia wynosi zwykle 1-2 dni roboczych.
Czas dostawy po skompletowaniu zamówienia i nadaniu paczki wynosi:
DPD - 1-2 dni robocze
InPost Paczkomaty - 2 dni robocze.

DOŁĄCZ DO GRONA 4500+ OSÓB!

POWÓD JEST PROSTY

MOŻE BYĆ JESZCZE TANIEJ

*Nie przejmuj się nie będziemy spamować zgodnie z polityką prywatności