Ponad 1740 sposobów na piękno - sprawdź je wszystkie!

Menu

OPIS PRODUKTU

Rozszerzone naczynka i przebarwienia mogą odejść w niepamięć. Bogactwo witaminy C zawartej w oleju z dzikiej róży skutecznie pomoże zwalczyć te „ozdoby” na naszej skórze. Jeśli marzy Ci się promienna cera bez skazy, a pajączki były już tylko wspomnieniem, to w Twojej codziennej pielęgnacji nie powinno zabraknąć oleju z dzikiej róży.
By przebarwienia i rozszerzone naczynka były wspomnieniem.
Olej z dzikiej róży wytwarzany jest z owoców krzewu należącego do rodziny różowatych. Roślinę tą możemy spotkać praktycznie w całej Europie, a także Afryce, Azji, Nowej Zelandii i Australii. Charakteryzuje sie twardymi, ostrymi kolcami i pięknymi ciemno-różowymi kwiatami. Owoce koloru pomarańczowo-czerwonego osiągają wielkość 2-3 centymetrów i z nich właśnie wytwarzany jest olej. Jest on niezwykle bogaty w witaminę C, co wyróżnia go wśród innych olei ze względu na właściwości rozjaśniające, wzmacniające naczynia krwionośne i przeciwzmarszczkowe. Soczyste owoce dzikiej róży po zebraniu są suszone w temperaturze nawet do 50 stopni Celsjusza, następnie z ich nasion tłoczy się na zimno olej.

Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:
• jest dobrym środkiem na szkorbut,
• pomaga na trudno gojące się rany,
• wygładza szorstką skórę,
• poprawia elastyczność i napięcie skóry,
• olej z dzikiej róży jest silnym antyoksydantem –bywa nazywany olejem młodości,
• intensywnie nawilża i wygładza skórę,
• bogaty w witaminę C,
• świetny do pielęgnacji skóry wokół oczu,
• bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały,
• spowalnia proces starzenia się skóry,
• wygładza zmarszczki i nierówności,
• często znajdziemy go w kremach przeciwzmarszczkowych,
• intensywnie regeneruje skórę,
• ukoi rozszerzone i pękające naczynka krwionośne,
• wzmacnia naczynia włosowate,
• wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy i suchości skóry,
• łagodzi popękaną skórę,
• rozjaśnia plamy pigmentacyjne,
• wygładza kurze łapki,
• zapobiega powstawaniu blizn,
• przy regularnym stosowaniu skóra staje się bardziej elastyczna,
• poprawia koloryt,
• rozjaśnia blizny potrądzikowe

Ciekawostki:

W sklepach najczęściej możemy spotkać się z olejkiem różanym, który wytwarzany jest z płatków. Ma on różany zapach i jest olejkiem eterycznym – lotnym. Nasz olej jest tłoczony z nasion i nie pachnie różami – za to działa wspaniale!

Przeznaczenie:

Skóra dojrzała, wiotka, z widocznymi naczynkami i przebarwieniami, Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie, rzęsy.

 

STOSOWANIE

Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, ale także dodawać kilka kropel do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków.
Świetnie sprawdzi się do pielęgnacji okolic oczu, oraz partii twarzy, na której zauważyliśmy pękające i rozszerzone naczynka.
Ma również działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi.

SKŁADNIKI AKTYWNE

 

INCI

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z Dzikiej Róży (zimnotłoczony,nierafinowany) 50ml, Nacomi”

 

Dostawa GRATIS dla zamówień od 199 zł - kup produkty za 199 zł lub więcej i wybierz darmową dostawę kurierem DPD lub Poczty Polskiej.

13,90 zł - Kurier DPD (przedpłata)
CZAS DOSTAWY 1-2 DNI ROBOCZE (od momentu nadania paczki)
Dla zamówień od 199 zł* dostawa GRATIS.


18,90 zł - Kurier DPD pobranie (płatność gotówką kurierowi)
CZAS DOSTAWY 1-2 DNI ROBOCZE (od momentu nadania paczki)
Dla zamówień od 199 zł* dostawa GRATIS.


9,90 zł - InPost Paczkomaty (przedpłata)
CZAS DOSTAWY 2 DNI ROBOCZE (od momentu nadania paczki)
Dla zamówień od 199 zł* dostawa GRATIS.




Czas kompletacji zamówienia wynosi zwykle 1-2 dni roboczych.
Czas dostawy po skompletowaniu zamówienia i nadaniu paczki wynosi:
DPD - 1-2 dni robocze
InPost Paczkomaty - 2 dni robocze.

DOŁĄCZ DO GRONA 4500+ OSÓB!

POWÓD JEST PROSTY

MOŻE BYĆ JESZCZE TANIEJ

*Nie przejmuj się nie będziemy spamować zgodnie z polityką prywatności